Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna salvian- tai timjaminlehdet. Nosta kurpitsakuutiot uunivuokaan (noin 20 x 25 cm). Kääntele ¼ dl öljyä, valkosipuli, salvia tai timjami, hunaja, suola ja pippuri kurpitsoihin. Siirrä kurpitsat vuoan reunoille ja aseta keskelle feta. Valuta loppu öljy fetan pinnalle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Halutessasi paista vielä hetki uunin ylätasolla grillivastuksen alla, kunnes fetan pinta on kullanruskea.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä noin ½ dl keitinvettä.
Murskaa puolet kurpitsasta haarukalla. Sekoita kurpitsa sekä feta keskenään ja kääntele pastan joukkoon. Lisää hieman keitinvettä, jotta kurpitsa ja feta sekoittuvat hyvin pastan kanssa.
Vinkki: Helpottaaksesi kovan kurpitsan leikkaamista, voit lämmittää sitä mikrossa muutaman minuutin ennen käsittelyä, niin se hieman pehmenee.
Hyvästi hävikki: Halutessasi voit huuhdella kurpitsansiemenet ja lisätä uuniin paahtumaan kurpitsakuutioiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
544
2277
25,0 g
9,3 g
58,3 g
8,0 g
6,0 g
18,3 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli