Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makkarakastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen makkarakastike saa lisää makua currysta ja ketsupista. Tämän maidottoman makkarakastikkeen maun innoittajana on berliiniläinen katuruokaklassikko, currywurst.

Ainekset

2 kpl
Sipulia
500 g
(1 pkt) lenkkimakkaraa
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Currya
1 dl
Vettä
1/2 dl
Ketsuppia
2 rkl
soijakastiketta
2 1/2 dl
(1 prk) kaura- tai soijavalmistetta (”kermaa”)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi lenkkimakkara. Hienonna persilja.

2 kpl
Sipulia
500 g
(1 pkt) lenkkimakkaraa
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
2

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia 1–2 minuuttia. Lisää makkarat ja ruskista kevyesti. Sekoita joukkoon curry ja paista vielä 1 minuutti.

1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Currya
3

Lisää vesi, ketsuppi, soija ja kaura- tai soijavalmiste. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Viimeistele kastike persiljalla.

1 dl
Vettä
1/2 dl
Ketsuppia
2 rkl
soijakastiketta
2 1/2 dl
(1 prk) kaura- tai soijavalmistetta (”kermaa”)
4

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki: Lisää kastikkeen joukkoon pakasteherneitä tai raastettua porkkanaa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 26.4.2006
|
Muokattu: 8.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

425

1781

34,0 g

8,8 g

15,3 g

6,0 g

1,5 g

14,0 g

4,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli