Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Wasabisilli

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lempeästi mausteinen matjessilli saa uutta potkua wasabista. Mausta ranskankerma wasabitahnalla ja sipulilla, ja tee siitä mukavasti tulinen kastike matjessillille. Samalla ohjeella voit valmistaa myös kotoisamman piparjuurisillin: korvaa vain wasabitahna raastetulla piparjuurella.

Ainekset

150 g
(1 pkt) matjessillifileetä
1 kpl
sipuli (pieni)
150 g
ranskankermaa
1 - 3 tl
wasabitahnaa
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jos haluat sillifileistä vähäsuolaisempia, liota niitä kylmässä vedessä jääkaapissa tunti. Kuivaa sillifileet ja leikkaa ne suupaloiksi.

150 g
(1 pkt) matjessillifileetä
2

Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä se ranskankerman kanssa. Mausta kastike ensin varovasti wasabilla, sekoita, maista ja lisää wasabia maun mukaan. Lisää sillipalat kastikkeeseen.

1 kpl
sipuli (pieni)
150 g
ranskankermaa
1 - 3 tl
wasabitahnaa
3

Hienonna ruohosipuli. Sekoita osa sillien joukkoon ja ripottele loput koristeeksi.

3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki! Voit korvata ranskankerman smetanalla ja keventää kastiketta halutessasi turkkilaisella jogurtilla. Voit lisätä wasabisilliin myös limen mehua ja raastettua kuorta tai hienonnettua sushi-inkivääriä.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 23.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

152

635

10,8 g

5,3 g

8,3 g

8,3 g

0,5 g

5,3 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 3 tl wasabitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli