Valuta ja huuhtele linssit. Pese sitruuna, raasta kuori (½ rkl) ja purista mehu (½ dl). Säästä 1 rkl sitruunanmehua juustovaahtoon. Hienonna minttu. Jätä muutama kokonainen lehti koristeluun. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita siementen joukkoon muut salaatin ainekset. Jätä maustumaan juustovaahdon valmistamisen ajaksi.
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Levitä vegaaninen juustovaahto laakealle lautaselle ja lusikoi linssisalaatti päälle. Koristele mintunlehdillä.
Vinkki: Voitele paahdetut patonkiviipaleet juustovaahdolla ja lusikoi marinoituja linssejä päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
388
1628
26,8 g
13,3 g
19,0 g
9,8 g
3,3 g
14,3 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli