Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta taikina kylmään täytteen teon ajaksi.
Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen kova osa. Kuori parsanvarret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja säästä nuppuosat. Keitä parsapaloja muutama minuutti vähässä vedessä. Valuta.
Hienonna rucola. Sekoita ranskankerma, maito tai kerma ja munat sekä mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste, hienonnettu rucola ja parsanpalat. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsannuput.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
168
702
10,7 g
6,4 g
13,2 g
1,3 g
1,3 g
4,2 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Juustoraastetta,
2 rkl Kylmää vettä,
Ruukku rucolaa,
1 tl Timjamia,
0,5 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli