Sulata margariini. Sekoita kaikki pohjan ainekset. Anna turvota muutama minuutti. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa isot kukinnot muutamaan osaan. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.
Levitä parsakaalit ja tomaatit piiraspohjalle. Murenna feta, levitä se ja emmentalraaste kasvisten päälle. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet kulhossa ja valuta seos vuokaan.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos haluat piirakkaan tummemman pinnan, paista sitä uunin keskitasolla vielä noin 5 minuuttia.
Vinkki: Gluteenittoman piirakan saat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
244
1020
15,3 g
7,3 g
17,2 g
2,6 g
2,1 g
7,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli