Nypi kylmä voi, jauhot ja suola muruiksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Leikkaa kinkku kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen. Lisää kinkku pannulle ja kuumenna sekoitellen hetken aikaa.
Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet kulhossa keskenään.
Levitä kinkku-sipuliseos piirakkapohjalle ja kaada päälle kermaseos. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Täytteeseen ei tarvitse lisätä suolaa, koska kinkku ja juustoraaste ovat suolaisia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
352
1472
27,0 g
15,3 g
13,1 g
1,1 g
0,7 g
13,9 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli