Valmista kurkkutartar. Viipaloi kurkku. Sekoita vesi, sokeri ja etikka. Lisää kurkut. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Valuta maustuneet kurkut ja ota liemi talteen. Paloittele kurkut pienemmiksi.
Sekoita majoneesi, jogurtti, sinappi ja kaprikset. Mausta pippurilla. Lisää kurkkupalat ja tilkka kurkkujen lientä.
Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyöräytä muikut jauhossa. Paista muikkuja pannulla öljy-voiseoksessa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Lohko kylmät, kypsät perunat. Paista niihin kaunis väri toisella pannulla öljyssä. Pirskota päälle etikkaa. Viimeistele tillillä ja tarjoa tartarin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
663
2776
28,3 g
4,3 g
63,3 g
25,5 g
4,8 g
34,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
65 g (1 prk) kapriksia,
rypsiöljyä ja voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli