Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 tl ja purista mehua noin 2 tl. Vaahdota smetanaa sähkövatkaimella noin 30 sekuntia. Mausta vaahto sitruunankuorella ja sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua. Lusikoi vaahto halutessasi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.
Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet vadille hieman limittäin ympyrän muotoon. Sivele viipaleet sitruunanmehulla.
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja nosta kuutiot omenaviipaleiden päälle. Lisää pestonokareita sinne tänne lohen päälle. Pursota smetanasta ruusukkeita. Viimeistele puolukoilla ja basilikanlehdillä.
Vinkki: Voit myös valmistaa herkullista graavilohta itse.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
158
663
12,9 g
5,0 g
5,1 g
5,0 g
1,8 g
3,9 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tuoretta basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli