Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kerkkäpesto-lohitartar

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Kuusenkerkkäpesto ja puolukat tuovat metsäisen tuulahduksen joulun kalapöytään. Kokoa lohitartar näyttävästi omenapedille ja koristele villipestolla sekä sitruuna-smetanavaahdolla.

Ainekset

150 g
graavilohta
1 kpl
sitruuna
120 g
(1 prk) smetanaa
2 kpl
omenaa (kotimaisia)
70 g
(½ prk) kerkkäpestoa
1 dl
puolukoita (pakaste)
tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 tl ja purista mehua noin 2 tl. Vaahdota smetanaa sähkövatkaimella noin 30 sekuntia. Mausta vaahto sitruunankuorella ja sekoita joukkoon 1 tl sitruunanmehua. Lusikoi vaahto halutessasi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.

2

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet vadille hieman limittäin ympyrän muotoon. Sivele viipaleet sitruunanmehulla.

3

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja nosta kuutiot omenaviipaleiden päälle. Lisää pestonokareita sinne tänne lohen päälle. Pursota smetanasta ruusukkeita. Viimeistele puolukoilla ja basilikanlehdillä.

Vinkki: Voit myös valmistaa herkullista graavilohta itse.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 29.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

158

663

12,9 g

5,0 g

5,1 g

5,0 g

1,8 g

3,9 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli