Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Graavilohi

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Itse tehty graavilohi kruunaa juhlapöydän. Tee lohelle perinteinen graavaus tällä helpolla klassikkoreseptillä!

Ainekset

800 g
Lohifileetä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 tl
Sokeria
1 kpl
Ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pyyhi lohifilee kauttaaltaan talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot ja leikkaa ylimääräinen vatsarasva veitsellä pois. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle.

800 g
Lohifileetä
2

Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seos tasaisesti lohen pintaan. Pilko suurin osa tillistä varsineen. Säästä muutama varsi koristelua varten. Asettele pilkottu tilli lohen pintaan.

2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 tl
Sokeria
1 kpl
Ruukku tilliä
3

Paketoi kala tiiviisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi lautanen. Anna kalan maustua ainakin vuorokausi.

4

Pyyhi suola ja mausteet kalan pinnasta. Leikkaa lohi vinosti ohuiksi viipaleiksi terävällä, ohutteräisellä fileointi- tai kokkiveitsellä pitäen veistä noin 30 asteen kulmassa pöytätasoon nähden. Asettele kala tarjolle ilmavasti viipaleina tai pyöräytä ruusukkeiksi. Viimeistele tillillä.

Vinkki: Ruokitko ison joukon? Graavaa kaksi fileetä kerralla. Suhteuta suolan ja sokerin määrä fileiden painoon: kiloa kohti tarvitset 2 ½ rkl suolaa ja 2 ½ tl sokeria. Aseta maustetut fileet lihapuolet vastakkain. Kääri tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua kaksi vuorokautta kevyen painon alla. Käännä pakettia välillä, jotta fileet maustuvat tasaisesti.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

177

742

12,0 g

2,3 g

0,9 g

0,9 g

16,7 g

4,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli