Graavilohi
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehty graavilohi kruunaa juhlapöydän. Tee lohelle perinteinen graavaus tällä helpolla klassikkoreseptillä!
| 800 g | lohifileetä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
- 1.
Pyyhi lohifilee kauttaaltaan talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot ja leikkaa ylimääräinen vatsarasva veitsellä pois. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle.
- 2.
Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seos tasaisesti lohen pintaan. Pilko suurin osa tillistä varsineen. Säästä muutama varsi koristelua varten. Asettele pilkottu tilli lohen pintaan.
- 3.
Paketoi kala tiiviisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi lautanen. Anna kalan maustua ainakin vuorokausi.
- 4.
Pyyhi suola ja mausteet kalan pinnasta. Leikkaa lohi vinosti ohuiksi viipaleiksi terävällä, ohutteräisellä fileointi- tai kokkiveitsellä pitäen veistä noin 30 asteen kulmassa pöytätasoon nähden. Asettele kala tarjolle ilmavasti viipaleina tai pyöräytä ruusukkeiksi. Viimeistele tillillä.
Itse tehty graavilohi kruunaa juhlapöydän. Tee lohelle perinteinen graavaus tällä helpolla klassikkoreseptillä!
Ainekset (9 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | lohifileetä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
Valmistus
- 1
Pyyhi lohifilee kauttaaltaan talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot ja leikkaa ylimääräinen vatsarasva veitsellä pois. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle.
Määrä Ainesosa 800 g lohifileetä - 2
Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seos tasaisesti lohen pintaan. Pilko suurin osa tillistä varsineen. Säästä muutama varsi koristelua varten. Asettele pilkottu tilli lohen pintaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl karkeaa merisuolaa 2 tl sokeria 1 kpl ruukku tilliä - 3
Paketoi kala tiiviisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi lautanen. Anna kalan maustua ainakin vuorokausi.
- 4
Pyyhi suola ja mausteet kalan pinnasta. Leikkaa lohi vinosti ohuiksi viipaleiksi terävällä, ohutteräisellä fileointi- tai kokkiveitsellä pitäen veistä noin 30 asteen kulmassa pöytätasoon nähden. Asettele kala tarjolle ilmavasti viipaleina tai pyöräytä ruusukkeiksi. Viimeistele tillillä.
Vinkki: Ruokitko ison joukon? Graavaa kaksi fileetä kerralla. Suhteuta suolan ja sokerin määrä fileiden painoon: kiloa kohti tarvitset 2 ½ rkl suolaa ja 2 ½ tl sokeria. Aseta maustetut fileet lihapuolet vastakkain. Kääri tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua kaksi vuorokautta kevyen painon alla. Käännä pakettia välillä, jotta fileet maustuvat tasaisesti.
Ravintosisältö
177
Energiaa kcal
742
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,9 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
—
Kuituja
16,7 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
177
Energiaa kcal
742
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,9 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
—
Kuituja
16,7 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























