Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen graavilohi -resepti

Perinteinen graavilohi ja uudet maustamisvinkit

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Itse tehty graavilohi kruunaa juhlapöydän. Tee perinteinen graavaus tai kokeile uusia makuyhdistelmiä. Klassikkoreseptillämme onnistut varmasti.

Ainekset

800 g
Lohifileetä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 tl
Sokeria
1 kpl
Ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pyyhi lohifilee kauttaaltaan talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot ja leikkaa ylimääräinen vatsarasva veitsellä pois.

800 g
Lohifileetä
2

Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle.

800 g
Lohifileetä
3

Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seos tasaisesti lohen pintaan. Pilko suurin osa tillistä varsineen. Säästä muutama varsi koristelua varten. Asettele pilkottu tilli lohen pintaan.

2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 tl
Sokeria
1 kpl
Ruukku tilliä
4

Paketoi kala tiiviisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi lautanen. Anna kalan maustua 2 vuorokautta.

5

Pyyhi suola ja mausteet kalan pinnasta. Leikkaa lohi vinosti ohuiksi viipaleiksi terävällä, ohutteräisellä fileointi- tai kokkiveitsellä pitäen veistä noin 30 asteen kulmassa pöytätasoon nähden. Asettele kala tarjolle ilmavasti viipaleina tai pyöräytä ruusukkeiksi. Viimeistele tillillä.

Graavilohen maustamisvinkit

  • Mustikkainen graavilohi: Kokeile upeannäköistä mustikkaista graavilohta. Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta korvaa tilli 200 grammalla sulatettuja pakastemustikoita.
  • Omena-inkiväärigraavilohi: Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 2 rkl tuoretta inkivääriä raasteena ja 1 omena viipaleina. Valuta pinnalle ½ dl omenamehua ja pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan.
  • Fenkoli-appelsiinigraavilohi: Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 1 rkl fenkolinsiemeniä. Valuta pinnalle ½ dl appelsiinimehua ja pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan. Koristele valmis, leikattu graavilohi appelsiiniviipaleilla.
  • Piparjuuri-kapris-timjamigraavilohi: Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 2 rkl piparjuuritahnaa, 3 rkl kapriksia ja reilusti tuoretta timjamia. Pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan.
Miltä maistui?
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Kaisa Jouhki
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 21.12.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

177

742

12,0 g

2,3 g

0,9 g

0,9 g

16,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Karkeaa merisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli