Graavilohi

arvosana5/5

(1)arvio
9 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Itse tehty graavilohi kruunaa juhlapöydän. Tee lohelle perinteinen graavaus tällä helpolla klassikkoreseptillä!

Ainekset (9 annosta)

MääräAinesosa
800 glohifileetä
2 rklkarkeaa merisuolaa
2 tlsokeria
1 kplruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Pyyhi lohifilee kauttaaltaan talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot ja leikkaa ylimääräinen vatsarasva veitsellä pois. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    800 glohifileetä
  2. 2

    Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seos tasaisesti lohen pintaan. Pilko suurin osa tillistä varsineen. Säästä muutama varsi koristelua varten. Asettele pilkottu tilli lohen pintaan.

    MääräAinesosa
    2 rklkarkeaa merisuolaa
    2 tlsokeria
    1 kplruukku tilliä
  3. 3

    Paketoi kala tiiviisti leivinpaperiin ja sitten folioon. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi lautanen. Anna kalan maustua ainakin vuorokausi.

  4. 4

    Pyyhi suola ja mausteet kalan pinnasta. Leikkaa lohi vinosti ohuiksi viipaleiksi terävällä, ohutteräisellä fileointi- tai kokkiveitsellä pitäen veistä noin 30 asteen kulmassa pöytätasoon nähden. Asettele kala tarjolle ilmavasti viipaleina tai pyöräytä ruusukkeiksi. Viimeistele tillillä.

Vinkki: Ruokitko ison joukon? Graavaa kaksi fileetä kerralla. Suhteuta suolan ja sokerin määrä fileiden painoon: kiloa kohti tarvitset 2 ½ rkl suolaa ja 2 ½ tl sokeria. Aseta maustetut fileet lihapuolet vastakkain. Kääri tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua kaksi vuorokautta kevyen painon alla. Käännä pakettia välillä, jotta fileet maustuvat tasaisesti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä