Tee kastike. Pese lime ja chili. Raasta limen kuori, purista mehu ja lisää ne jogurttiin. Halkaise chili, poista siemenet. Hienonna chili ja korianteri, lisää ne jogurttiin. Sekoita kastikkeeseen hoisinkastike ja sokeri.
Valmistele lisukkeet. Pese ja viipaloi retiisit. Halkaise avokado, poista siemen, irrota lusikalla hedelmälihat ja viipaloi ne. Huuhtele salaatti.
Tee halloumit. Riko muna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa toiselle lautaselle pankojauhot, sekoita niihin suola ja pippuri. Valuta halloumit ja viipaloi ne. Kasta viipaleet munaan ja pyöritä ne pankojauhoissa. Kuumenna öljy pannulla. Paista halloumit keskilämmöllä molemmin puolin vaalean ruskeiksi.
Lämmitä tortillaletut mikrossa puoli minuuttia kerrallaan, kunnes ne ovat lämpimiä.
Aseta tortillat lautasille, laita päälle halloumia, retiisiä, avokadoa ja salaattia sekä kastiketta.
Vinkki: Voit laittaa tacojen täytteeksi silmusalaatin sijaan salaattisekoitusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
530
2219
31,3 g
10,5 g
37,5 g
5,0 g
3,5 g
22,2 g
4,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli