Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat ja leikkaa porkkanat ohuiksi vinoviipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta myös hyvin pesty limen kuori ja purista limen mehu.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää inkivääri, limenkuori ja sokeri. Kuullota hetki ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä 10 minuuttia.
Kuutioi kala (poista ruodot tarvittaessa ensin) ja hienonna ruohosipuli. Lisää kala, ruohosipuli ja kerma keittoon. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Viimeistele limenmehulla, suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Voit myös valmistaa keiton lohesta tai pakastekalasta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
338
1417
14,0 g
6,5 g
27,3 g
8,5 g
3,0 g
21,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 cm inkivääriä,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli