Voitele muffinipellin kolot.
Pese perunat tai juurekset hyvin ja leikkaa niistä ohuita viipaleita vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Poista päätypalat. Asettele viipaleet limittäin muffinipellin koloihin.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita valkosipuli, rosmariini, kerma ja rasvat kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta mausteseos juureskukille. Peitä foliolla.
Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista, kunnes kukat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
189
793
9,7 g
4,7 g
21,8 g
1,0 g
1,3 g
2,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl rosmariinia hienonnettuna,
rypsiöljyä vuokiin.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli