Italialainen perunasalaatti
Ainekset
Kastike
Valmistus
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne kypsiksi (noin 10 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kuutiot.
Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy kastiketta varten. Kuutioi tomaatit. Valuta artisokista neste pois, paloittele artisokat. Kuori ja hienonna sipulit. Silppua basilika. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa.
Tee kastike. Sekoita tomaattien säilöntäöljyyn mausteet. Kaada kastike salaatin päälle ja pyöräytä sekaisin.
Vinkki: Jos salaatti on kuivaa, lisää joukkoon oliiviöljyä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
223
936
9,5 g
2,5 g
22,2 g
9,5 g
6,2 g
8,3 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljy.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli