Saariston savuporkkanaleivät
Ainekset
Marinadi
Lisäksi
Valmistus
Pese porkkanat huolellisesti. Laita tyhjä pelti uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
Kuumenna vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja keitä keltaisia ja oransseja porkkanoita 5–8 minuuttia. Keitä violetit porkkanat erikseen samassa vedessä. Valuta porkkanat.
Laita porkkanat savustuspussiin pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja savusta vielä 15 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen avaamista.
Suikaloi jäähtyneet porkkanat pitkittäin. Laita vaaleat ja violetit porkkanat eri astioihin. Yhdistä marinadin ainekset ja jaa marinadi porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Levitä kasvislevitettä leiville. Lisää päälle savuporkkanoita, suikaloitua punasipulia ja tilliä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
219
914
11,8 g
1,6 g
22,5 g
12,9 g
5,3 g
2,5 g
7,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl savustuspussi,
1 tl suolaa,
150 g (1 rasia) kauralevitettä (Oatly påMackan),
tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli