Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset piparit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Reilusti mausteinen piparkakkutaikina tehdään vegaanisena, ilman munia ja maitotuotteita. Ruistaikinasta leivotut piparkakut ovat ihanan rapeita.

Ainekset

1 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Tummaa siirappia
2 tl
Kanelia
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua neilikkaa
2 tl
Ruokasoodaa
125 g
Leivontamargariinia (vegaanista)
1/2 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
5 dl
Ruisjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa fariinisokeri kattilaan, lisää siirappi, kaneli, kardemumma, pomeranssi, inkivääri ja neilikka isoon kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää sooda voimakkaasti sekoittaen. Anna soodan kohottaa siirappiseosta rauhassa sekoittamatta ja seoksen jäähtyä kattilassa huoneenlämpöiseksi.

1 tl
Kardemummaa
1 dl
Fariinisokeria
2 tl
Kanelia
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
Tummaa siirappia
1 tl
Pomeranssinkuorta
2 tl
Ruokasoodaa
2

Ota margariini huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita margariinikuutiot muutamassa erässä siirappiseokseen.

125 g
Leivontamargariinia (vegaanista)
3

Lisää kauravalmiste ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi taikinaksi. Kääri se kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.

1/2 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
5 dl
Ruisjauhoja
4

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina reilusti jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Painele taikinasta muoteilla piparkakkuja. Paista leivinpaperoidulla pellillä uunissa noin 5 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

647

2707

4,3 g

1,3 g

135,0 g

82,3 g

12,7 g

9,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kanelia,

1 tl Kardemummaa,

1 tl Pomeranssinkuorta,

1 tl Jauhettua inkivääriä,

0,25 tl (¼ tl) jauhettua neilikkaa,

2 tl Ruokasoodaa,

125 g Leivontamargariinia (vegaanista).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli