Säädä uuni 175 asteeseen.
Tee ensin marenki. Vaahdota kikherneiden liemi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa vaahto kiiltäväksi ja niin kovaksi, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa, noin 15 minuuttia.
Tee pohja. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää soijavalmiste ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita kaurajuoma joukkoon. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
Lusikoi kikhernevaahto nokareiksi taikinan päälle. Tasoita vaahto varovasti. Ripottele manteli tai kookos pinnalle.
Laita kakku uuniin. Jos uunissasi ei ole höyryaukkoa, laita luukun väliin esimerkiksi puulasta, niin höyry pääsee poistumaan uunista ja marengista tulee rapea. Kypsennä kakkua raollaan olevassa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuori ja paloittele kiivit. Vaahdota eri kulhoissa vispi ja kookoskerma. Yhdistä vaahdot, mausta sokerilla ja vatkaa vielä hetki.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai neljään osaan. Irrota ne leivinpaperista leveällä lastalla. Huomaa, että levyt murtuvat helposti. Kokoa kakku tarjoilulautaselle levittämällä kerrosten väliin soija-kookosvaahtoa ja kiiviä. Jätä päällimmäinen kakkulevy ilman täytettä. Koristele halutessasi tomusokerilla ja mintunlehdillä.
Tiesitkö? Kiivi muuttuu hapanmaitotuotteiden seurassa helposti kitkeräksi, mutta se sopii hyvin vegaaniseen leivontaan, jossa ei käytetä maitotuotteita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
329
1379
16,2 g
6,0 g
40,5 g
27,3 g
1,9 g
3,6 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl soijavalmistetta (”rahkaa”),
1 dl kikherneiden säilöntälientä,
tomusokeria, halutessasi,
mintunlehtiä, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli