Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen kiivi-britakakku

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kakkulautaset pöytään! Britakakku syödään heti, kun se valmistuu. Ihana klassikkokakku onnistuu myös vegaanisena.

Ainekset

Pohja

125 g
margariinia (vegaanista)
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
soijavalmistetta (”rahkaa”)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/4 dl
kaurajuomaa

Marenki

1 dl
kikherneiden säilöntälientä
1 1/4 dl
sokeria

Täyte

3 - 4 kpl
kiiviä
1 dl
soijapohjaista vispiä
1 dl
kookoskermaa
1 rkl
sokeria
tomusokeria, halutessasi
mintunlehtiä, halutessasi

Lisäksi

1/2 dl
mantelilastuja tai ¼ dl kookoshiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen.

2

Tee ensin marenki. Vaahdota kikherneiden liemi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa vaahto kiiltäväksi ja niin kovaksi, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa, noin 15 minuuttia.

1 dl
kikherneiden säilöntälientä
1 1/4 dl
sokeria
3

Tee pohja. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää soijavalmiste ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita kaurajuoma joukkoon. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

125 g
margariinia (vegaanista)
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
soijavalmistetta (”rahkaa”)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/4 dl
kaurajuomaa
4

Lusikoi kikhernevaahto nokareiksi taikinan päälle. Tasoita vaahto varovasti. Ripottele manteli tai kookos pinnalle.

1/2 dl
mantelilastuja tai ¼ dl kookoshiutaleita
5

Laita kakku uuniin. Jos uunissasi ei ole höyryaukkoa, laita luukun väliin esimerkiksi puulasta, niin höyry pääsee poistumaan uunista ja marengista tulee rapea. Kypsennä kakkua raollaan olevassa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

6

Kuori ja paloittele kiivit. Vaahdota eri kulhoissa vispi ja kookoskerma. Yhdistä vaahdot, mausta sokerilla ja vatkaa vielä hetki.

1 dl
kookoskermaa
3 - 4 kpl
kiiviä
1 dl
soijapohjaista vispiä
1 rkl
sokeria
7

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai neljään osaan. Irrota ne leivinpaperista leveällä lastalla. Huomaa, että levyt murtuvat helposti. Kokoa kakku tarjoilulautaselle levittämällä kerrosten väliin soija-kookosvaahtoa ja kiiviä. Jätä päällimmäinen kakkulevy ilman täytettä. Koristele halutessasi tomusokerilla ja mintunlehdillä.

tomusokeria, halutessasi
mintunlehtiä, halutessasi

Tiesitkö? Kiivi muuttuu hapanmaitotuotteiden seurassa helposti kitkeräksi, mutta se sopii hyvin vegaaniseen leivontaan, jossa ei käytetä maitotuotteita.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

329

1379

16,2 g

6,0 g

40,5 g

27,3 g

1,9 g

3,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl soijavalmistetta (”rahkaa”),

1 dl kikherneiden säilöntälientä,

tomusokeria, halutessasi,

mintunlehtiä, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli