Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Kaada seos isoon kulhoon ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä 45–60 min, kunnes se kuplii.
Valmista täyte. Poista kalasta nahka, paloittele kala ja siirrä kulhoon. Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Säästä toinen puolikas koristeluun. Hienonna tilli. Lisää kaikki ainekset kalan joukkoon ja sekoita. Siirrä peitettynä jääkaappiin tekeytymään.
Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita munat ja voi kohonneeseen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille korkeareunaiselle uunipellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Levitä lohismetana jäähtyneelle pannarille tai tarjoa erikseen. Viimeistele sipulilla, mädillä, tillillä ja sitruunalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
292
1223
16,7 g
9,2 g
20,2 g
4,8 g
1,6 g
14,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g (1 prk) Bulgarian jogurttia,
tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli