Lämmitä maito ja kermaviili hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho liinalla ja anna kohota tunti huoneenlämmössä.
Valmistele tarjoiluun tulevat appelsiinit. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja irrota lohkot veitsellä kalvoja pitkin. Siirrä lohkot jääkaappiin odottamaan.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kohonneeseen taikinaan keltuaiset, rasva, sokeri ja suola. Lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen.
Paista vohvelit kuumalla voidellulla vohveliraudalla. Annostele taikinaa vajaa desilitra vohvelia kohden. Tarjoa vohvelit heti paistamisen jälkeen appelsiinilohkojen ja jäätelön kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
192
802
7,1 g
2,0 g
22,1 g
8,4 g
2,1 g
8,2 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kuivahiivaa,
(kirkastettua) voita ,
suklaajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli