Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkainen Charlotte russe

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Juhlava Charlotte russe on kesäisen kahvipöydän näyttävin kakku. Täytä kakku kesän kunniaksi mansikoilla ja kruunaa koko herkku kinuskikastikkeella.

Ainekset

Kääretorttu

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
mansikkahilloa

Kakun täyte

6 kpl
liivatetta
250 g
(1 rs) mansikoita
3 dl
kuohukermaa
200 g
vaniljatuorejuustoa
200 g
vaniljarahkaa
2 rkl
sitruunanmehua tai vettä

Kinuskikastike

1 dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

mansikoita
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee kääretorttu. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti ja anna tortun jäähtyä. Levitä hillo torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
mansikkahilloa
2

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Huuhtele, perkaa ja soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, rahka ja mansikkasose kulhossa. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Valuta seos koko ajan sekoittaen mansikkatäytteeseen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen.

6 kpl
liivatetta
250 g
(1 rs) mansikoita
3 dl
kuohukermaa
200 g
vaniljatuorejuustoa
200 g
vaniljarahkaa
2 rkl
sitruunanmehua tai vettä
3

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin viipaleiksi. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

4

Keitä kermaa ja fariinisokeria pienessä kattilassa keskilämmöllä 8–12 minuuttia. Kinuski on valmista, kun tiputat pisaran seosta kylmään veteen ja se jähmettyy. Mausta kinuski halutessasi suolalla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu kakun päältä. Lusikoi jäähtynyt mutta yhä juokseva kinuski kakulle. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.

1 dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
1/4 tl
suolaa
mansikoita
tomusokeria

Vinkki: Oikaise kaupan valmiilla kääretortulla.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

315

1319

17,0 g

10,5 g

32,8 g

27,3 g

0,6 g

6,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

mansikoita,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli