Valmista pesto. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttien lehdet ohuine varsineen ja muut ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pesto lohelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
Koristele yrteillä ja pinjansiemenillä sekä halutessasi ohueksi viipaloiduilla retiiseillä ja limeviipaleilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
505
2113
38,5 g
5,5 g
0,8 g
0,3 g
0,3 g
38,8 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
retiisejä,
limeviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli