Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunilohi minttupestolla

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuorruta uunilohi vihreällä pestolla, jossa maistuu perinteisen basilikan lisäksi tuore minttu. Koristele keväinen pestolohi juhlapöytään tuoreilla yrteillä.

Ainekset

700 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Minttupesto

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukkua minttua
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
50 g
voimakasta juustoraastetta
1/2 dl
pinjansiemeniä
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
limenmehua
ripaus suolaa

Halutessasi koristeluun

retiisejä
limeviipaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pesto. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttien lehdet ohuine varsineen ja muut ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukkua minttua
1/2 kpl
ruukkua basilikaa
50 g
voimakasta juustoraastetta
1/2 dl
pinjansiemeniä
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
limenmehua
ripaus suolaa
2

Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pesto lohelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

700 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Koristele yrteillä ja pinjansiemenillä sekä halutessasi ohueksi viipaloiduilla retiiseillä ja limeviipaleilla.

retiisejä
limeviipaleita
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 31.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

505

2113

38,5 g

5,5 g

0,8 g

0,3 g

0,3 g

38,8 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

retiisejä,

limeviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli