Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äitienpäiväbrunssi kotona: herkulliset reseptit äidin hemmotteluun

Anna äidille lahjaksi yhteistä aikaa ja hyvää ruokaa – järjestä äitienpäiväbrunssi! Kata pöytään äidin suosikkiherkkuja ja yllätä brunssin päätteeksi ihanalla äitienpäiväkakulla.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.2.2021
|
Muokattu: 9.4.2024

Tarjoa äitienpäiväbrunssin pääruokana piirakkaa

Tarjoa äitienpäiväbrunssin suolaisena ruokana ihania piirakoita. Mehevä kasvispiirakka vuohenjuustolla ja tomaatilla maistuu äidille takuuvarmasti. Toinen toukokuuhun sopiva suolainen herkku on limen maustama lohi-parsapiirakka.

Pehmoiset sämpylät tai kukkafocaccia maistuvat brunssipöydässä

Tuore leipä herättelee brunssitunnelmaan. Leivo äidille helpot yön yli -sämpylät tai koristele focaccia äitienpäivään sopivin kukkasin.

Paista suolaiset vohvelit

Vohvelit suolaisella täytteellä ovat ihana ja terveellinen herkku äitienpäiväbrunssille. Raikkaat täytteet valmistuvat näppärästi vohvelitaikinan turvotessa.

Äitienpäivän raikkaissa brunssisalaateissa maistuu kevät

Suolaisten piirakoiden, vohveleiden ja tuoreiden leipien rinnalla maistuu raikas salaatti. Tee kotoisa maalaissalaatti isoäidin ohjeella tai kokeile pensaspavuista, parsakaalista ja rucolasta sekoitettua vihersalaattia, jota maustavat parmesaani ja pinjansiemenet.

Marjaisa smoothie tai mangolassi täydentää brunssimenun

Suolaisten tarjottavien ja salaatin rinnalla äitienpäivän brunssilla maistuu raikas smoothie, jonka voi surauttaa äidin suosikkimarjoista tai vaihteen vuoksi makeasta mangosta.

Kakku kruunaa äitienpäivän brunssin

Mitä olisikaan äitienpäivä ilman ihanaa kakkua? Tee siis brunssin jälkiruoaksi kakku äidin makuun ja koristele se marjoilla tai vaikkapa syötävillä kukilla.

Lisää ideoita äitienpäivään