Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Keitä parsoja vedessä 2−3 minuuttia. Leikkaa niistä nuput ja säästä ne koristeluun.
Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita ranskankerma, munat, suola, pippuri, limen mehu ja kuori. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Asettele parsanvarret pinnalle ja paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Koristele hieman jäähtynyt piirakka parsannupuilla, ananaskirsikoilla ja lohella.
Vinkki: Voit tehdä piirakan myös leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
330
1381
19,8 g
11,1 g
22,3 g
4,5 g
2,9 g
13,9 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli