Irrota parsakaali kukinnoiksi. Paloittele varsi. Poista pavuista kannat ja paloittele pavut. Keitä papuja ja parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen.
Laita keltuainen sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Laita sauvasekoitin kulhoon, käynnistä ja lisää öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä. Lisää parmesaaniraaste ja mausteet. Kääntele kastike parsa-papuseokseen.
Laita rucola kulhoon tai vadille. Lisää papuseos päälle. Viimeistele pinjansiemenillä.
Vinkki: Valmistele salaattiainekset ja tee parmesaanikastike etukäteen, mutta kokoa salaatti vasta juuri ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
330
1380
29,3 g
4,5 g
5,3 g
4,3 g
3,5 g
10,0 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli