Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Liuota hiiva veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Siirrä kohoamaan lämpimään (esimerkiksi kuumaan veteen altaaseen) 30 minuutiksi.
Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia.
Voitele leivän pinta öljyllä. Painele pintaan sormilla kuoppia ja ripottele pinnalle suolaa. Huuhtele ja leikkaa kasvikset kuviointia varten. Koristele pinta kasviksilla kukkien muotoon.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki: Focaccian koristeluun sopivat myös oliivit, punasipuli, tankoparsa, viinirypäleet, sipulinvarret ja valkosipuli.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
220
921
7,5 g
1,1 g
32,1 g
0,5 g
1,6 g
5,1 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
keltaista paprikaa,
minitomaatteja,
rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli