Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaattivohvelit ja katkarapu-avokadotäyte

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Pinaattivohvelit suolaisella täytteellä on ihana ja terveellinen herkku. Raikas skagen-henkinen katkaraputäyte valmistuu vohvelitaikinan turvotessa. Avokado ja ranskankerma antavat vohvelien täytteelle täyteläisen luonteen. Vohvelitaikinasta voit paistaa myös pinaattilettuja.

Ainekset

VOHVELITAIKINA

150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
3 kpl
kananmunaa
4 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

TÄYTE

360 g
(2 ps) katkarapuja
2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli (pieni)
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna (noin 1 dl)
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
70 g
(1 ps) babypinaattia (tuore)

PAISTAMISEEN

voita tai rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen.

360 g
(2 ps) katkarapuja
2

Valmista taikina. Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon puolet maidosta, suola ja rypsiöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Vatkaa joukkoon loppu maito ja pinaatti. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia ennen paistoa. Valmista sillä aikaa täyte.

150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
3 kpl
kananmunaa
4 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Kuori ja hienonna punasipuli. Valuta sulatetut katkaravut. Yhdistä muut täytteen ainekset, paitsi babypinaatti.

2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli (pieni)
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna (noin 1 dl)
4

Paista vohvelit. Tarjoa vohvelit katkaraputäytteen ja huuhdellun tuoreen pinaatin kanssa.

voita tai rypsiöljyä

Vinkki: Gluteenittoman ja FODMAP-ruokavalioon sopivan taikinan saat, kun vaihdat vehnäjauhot (3 dl) Kotimaista gluteenittomaan jauhoseokseen (4 dl) ja maidon laktoosittomaan maitojuomaan. Tillin vaihtoehtona täytteeseen sopii korianteri.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 22.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

310

1298

17,0 g

5,6 g

22,0 g

3,6 g

3,0 g

15,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli