Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen.
Valmista taikina. Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon puolet maidosta, suola ja rypsiöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Vatkaa joukkoon loppu maito ja pinaatti. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia ennen paistoa. Valmista sillä aikaa täyte.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Kuori ja hienonna punasipuli. Valuta sulatetut katkaravut. Yhdistä muut täytteen ainekset, paitsi babypinaatti.
Paista vohvelit. Tarjoa vohvelit katkaraputäytteen ja huuhdellun tuoreen pinaatin kanssa.
Vinkki: Gluteenittoman ja FODMAP-ruokavalioon sopivan taikinan saat, kun vaihdat vehnäjauhot (3 dl) Kotimaista gluteenittomaan jauhoseokseen (4 dl) ja maidon laktoosittomaan maitojuomaan. Tillin vaihtoehtona täytteeseen sopii korianteri.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
310
1298
17,0 g
5,6 g
22,0 g
3,6 g
3,0 g
15,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli