Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen kerroksen salaattikakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Voileipäkakun sukulainen, raikkaista kasviksista ja maukkaasta vuohenjuustosta koottu salaattikakku, on kevään juhlapöydän kuningatar.

Ainekset

12 kpl
Ruispaahtoleipää
1/2 dl
Kasvislientä

Vuohenjuustotäyte

3 kpl
(à 140 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(200 g) yrttituore-juustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Parsatäyte

5 - 6 kpl
Vihreää tankoparsaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
2 kpl
Ruukkua erilaisia salaatteja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
3 tl
Sitruunamehua

Tomaattitäyte

200 g
Kirsikkatomaattia
1 dl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl
(200 g) aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
1/2 dl
Pinjansiemeniä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

Koristeluun

Kasviksia
Yrttejä
Salaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.

5 - 6 kpl
Vihreää tankoparsaa
2

Kelmuta pyöreä kulho (2 l). Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kostuta 8–9 viipaletta liemellä. Vuoraa kulhon reunat ja pohja leivillä.

12 kpl
Ruispaahtoleipää
1/2 dl
Kasvislientä
3

Pehmennä vuohenjuusto haarukalla ja sekoita yrttituorejuuston kanssa. Ota 2/3 tahnasta erikseen ja siirrä jääkaappiin. Hienonna basilika ja sekoita se 1/3 tahnaan.

3 kpl
(à 140 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(200 g) yrttituore-juustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
4

Lusikoi tahna leiville kulhon pohjalle.

5

Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla. Huuhtele, kuivaa ja hienonna salaatit ja basilika, lisää öljy ja sitruunamehu. Painele parsat ja salaattiseos täytteen päälle.

5 - 6 kpl
Vihreää tankoparsaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
2 kpl
Ruukkua erilaisia salaatteja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
3 tl
Sitruunamehua
6

Paloittele tomaatit. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattitäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte salaattikerroksen päälle.

200 g
Kirsikkatomaattia
1 dl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl
(200 g) aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
1/2 dl
Pinjansiemeniä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
7

Kostuta loput leivät ja aseta täytteen pinnalle. Peitä kelmulla ja laita päälle painoksi esim. muovinen leikkuulauta. Siirrä yöksi jääkaappiin.

8

Kumoa kakku ja poista kelmut. Levitä kakun pinnalle loput juustotahnasta. Koristele salaatilla ja kasviksilla. Tee kakulle halutessasi parsavarsi.

Salaattia
Kasviksia
Yrttejä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

129

541

6,6 g

2,1 g

12,6 g

1,9 g

1,7 g

3,9 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukkua basilikaa,

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

Ruukkua erilaisia salaatteja,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

Kasviksia,

Yrttejä,

Salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli