Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
Kelmuta pyöreä kulho (2 l). Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kostuta 8–9 viipaletta liemellä. Vuoraa kulhon reunat ja pohja leivillä.
Pehmennä vuohenjuusto haarukalla ja sekoita yrttituorejuuston kanssa. Ota 2/3 tahnasta erikseen ja siirrä jääkaappiin. Hienonna basilika ja sekoita se 1/3 tahnaan.
Lusikoi tahna leiville kulhon pohjalle.
Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla. Huuhtele, kuivaa ja hienonna salaatit ja basilika, lisää öljy ja sitruunamehu. Painele parsat ja salaattiseos täytteen päälle.
Paloittele tomaatit. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattitäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte salaattikerroksen päälle.
Kostuta loput leivät ja aseta täytteen pinnalle. Peitä kelmulla ja laita päälle painoksi esim. muovinen leikkuulauta. Siirrä yöksi jääkaappiin.
Kumoa kakku ja poista kelmut. Levitä kakun pinnalle loput juustotahnasta. Koristele salaatilla ja kasviksilla. Tee kakulle halutessasi parsavarsi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
129
541
6,6 g
2,1 g
12,6 g
1,9 g
1,7 g
3,9 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukkua basilikaa,
0,25 tl (¼ tl) suolaa,
Ruukkua erilaisia salaatteja,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
0,25 tl (¼ tl) suolaa,
Kasviksia,
Yrttejä,
Salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli