Valmista kakkupohja sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, perunajauho leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi nuolijalla kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa kuohukerma ja vaniljakastikejauhe löysäksi vaahdoksi.
Kokoa kakku pyöreäpohjaiseen kulhoon (vetoisuus noin 2 l). Vuoraa astia tuorekelmulla. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 3 erikokoista kulhoon sopivaa palaa. Isoimman tulee olla halkaisijaltaan sama, kuin kulhon levein kohta.
Sekoita keskenään maito ja vaniljasokeri. Aseta kulhon pohjalle pienin pohjapala. Kostuta maidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pinnalle vadelmahilloa ja vadelmia, sitten päälle vaniljakermatäytettä. Aseta toinen pohjapala ja kostuta sekä täytä edellä mainitulla tavalla. Lisää viimeinen pohjapala, kostuta ja peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Levitä voikreemi kakun pintaan. Kauli marsipaani tasaiseksi pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 35 cm). Voit käyttää apuna tomusokeria. Nosta marsipaani kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat veitsellä. Koristele kakku tomusokerilla.
Vinkki: Kokeile vadelman tilalla muita marjoja ja hilloja.
Hyvästi hävikki: Ylijääneestä marsipaanista voit muotoilla ruusuja kakun päälle. Voit pakastaa loput kakkupohjasta ja käyttää myöhemmin erilaisten jälkiruokien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
498
2084
29,2 g
15,2 g
50,3 g
41,8 g
1,6 g
7,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli