Tarjoa äitienpäiväbrunssin suolaisena ruokana ihania piirakoita. Mehevä kasvispiirakka vuohenjuustolla ja tomaatilla maistuu äidille takuuvarmasti. Toinen toukokuuhun sopiva suolainen herkku on limen maustama lohi-parsapiirakka.
Kasvispiirakka
Tarjoa äitienpäiväbrunssin suolaisena ruokana ihania piirakoita. Mehevä kasvispiirakka vuohenjuustolla ja tomaatilla maistuu äidille takuuvarmasti. Toinen toukokuuhun sopiva suolainen herkku on limen maustama lohi-parsapiirakka.
Tuore leipä herättelee brunssitunnelmaan. Leivo äidille helpot yön yli -sämpylät tai koristele focaccia äitienpäivään sopivin kukkasin.
Vohvelit suolaisella täytteellä ovat ihana ja terveellinen herkku äitienpäiväbrunssille. Raikkaat täytteet valmistuvat näppärästi vohvelitaikinan turvotessa.
Suolaisten piirakoiden, vohveleiden ja tuoreiden leipien rinnalla maistuu raikas salaatti. Tee kotoisa maalaissalaatti isoäidin ohjeella tai kokeile pensaspavuista, parsakaalista ja rucolasta sekoitettua vihersalaattia, jota maustavat parmesaani ja pinjansiemenet.
Suolaisten tarjottavien ja salaatin rinnalla äitienpäivän brunssilla maistuu raikas smoothie, jonka voi surauttaa äidin suosikkimarjoista tai vaihteen vuoksi makeasta mangosta.
Mitä olisikaan äitienpäivä ilman ihanaa kakkua? Tee siis brunssin jälkiruoaksi kakku äidin makuun ja koristele se marjoilla tai vaikkapa syötävillä kukilla.