Valitse salaatista sisimpiä, pieniä lehtiä tai puolita isot lehdet. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Kuori punasipuli ja viipaloi se mahdollisimman ohueksi. Purista sitruunan mehu sipuliviipaleiden joukkoon ja sekoita. Kuori ja silppua valkosipulit. Pilko kevätsipulinvarret.
Paista soijarouhetta 3 rkl:ssa öljyä pannulla paprikan, curryn ja valkosipulin kanssa 1–2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta rouhetta. Lisää vettä vähitellen joukkoon, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Mausta suolalla ja soijakastikkeella. Anna soijakastikkeen imeytyä. Lisää 1 rkl öljyä ja paista niin kauan, että seos hieman rapeutuu. Sekoita joukkoon 2/3 kevätsipulisilpusta.
Lusikoi soijarouheseosta salaatinlehdille. Laita päälle kevätsipulia ja punasipulia. Viimeistele pursottamalla pinnalle majoneesia.
Vinkki: Voit myös maustaa soijarouheseoksen mielesi mukaan esim. chilillä, korianterilla ja juustokuminalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
364
1524
33,3 g
2,0 g
5,8 g
2,5 g
3,5 g
9,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 kpl Pientä rapeaa salaatinlehteä (esim, cosmopolitan tai jääsalaatti),
4 kpl Kevätsipulinvartta,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli