Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri. Anna tekeytyä 10 minuuttia ja sekoita massa uudestaan. Jaa jauheliha 4 osaan ja taputtele muhkeiksi, halkaisijaltaan noin 12 cm:n kokoisiksi pihveiksi.
Grillaa tai paista pihvejä, kunnes pinta on saanut kunnolla väriä. Käännä ja grillaa tai paista toinen puoli samoin. Naudanlihan voi jättää sisältä punertavaksi, mutta jos haluat pihvit läpikypsiksi, niin anna niiden kypsyä miedommalla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Irrota salaatin lehdet. Viipaloi juusto tarvittaessa.
Grillaa sämpylöiden leikkauspintoihin nopeasti väriä. Sipaise sämpylöiden leikkauspinnoille majoneesia ja täytä sämpylät pihveillä, juustolla, salaatilla, tomaatilla ja sipulirenkailla. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
693
2900
51,8 g
19,5 g
13,5 g
2,8 g
1,8 g
42,5 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli