Ota liha huoneenlämpöön noin tunniksi.
Tee maustetahna yhdistämällä kaikki tahnan ainekset kulhossa. Hiero maustetahna lihan pintaan. Laita liha kannelliseen uunivuokaan, lisää kuoritut valkosipulit ja viipaloitu chili. Kaada vesi vuokaan. Paista lihaa 200-asteisessa uunissa ilman kantta noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vielä noin 4 tuntia. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Anna lihan vetäytyä peitettynä hetki.
Ota liha vuoasta ja valuta paistoliemi talteen. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita riivityt lihat takaisin pataan. Sekoita paistoliemi ja BBQ-kastike lihan joukkoon. Kuumenna lihaa ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Kuori ja viipaloi punasipuli. Paahda ananasviipaleet ja halkaistujen sämpylöiden leikkuupinnat grillissä tai pannulla. Lusikoi sämpylöille nyhtölihaa. Lisää sipulia, ananasviipaleet ja versoja. Viimeistele burgeri majoneesilla ja aseta sämpylöiden kannet paikoilleen.
Vinkki: Voit korvata fariinisokerin ruokosokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
482
2018
33,3 g
9,5 g
18,7 g
7,8 g
1,8 g
27,0 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl vettä,
1 dl BBQ-kastiketta,
1 tl chilijauhetta,
1 dl BBQ-kastiketta,
1 kpl (ruukku) herneenversoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli