Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Banaani-appelsiinipehmis

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Hyödynnä ylimääräiset banaanit pehmikseen, johon kaneli tuo mukavaa lisämakua. Tämä välipala sopii koko perheelle.

Ainekset

2 - 3 kpl
Banaania
2 kpl
Appelsiinin mehu
2 rkl
Tomusokeria
Kanelia, halutessasi
2 rkl
Paahdettua kaurahiutale-pähkinäsekoitusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa banaanit paloiksi. Pakasta ne.

2 - 3 kpl
Banaania
2

Anna banaanipalojen sulaa huoneenlämmössä parikymmentä minuuttia.

3

Siirrä banaanit monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen. Lisää tomusokeri ja mehu. Jauha pehmikseksi.

2 rkl
Tomusokeria
2 kpl
Appelsiinin mehu
4

Ripottele pehmisannosten pinnalle kaura-pähkinäseosta ja halutessasi kanelia.

Kanelia, halutessasi
2 rkl
Paahdettua kaurahiutale-pähkinäsekoitusta

Hyvästi hävikki: Ylimääräiset, vanhenevat banaanit kannattaa pakastaa pehmistä varten.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anssi Vuohelainen ja Tuukka Mielonen
Julkaistu: 1.7.2016
|
Muokattu: 28.7.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

237

992

0,5 g

51,5 g

44,5 g

2,5 g

3,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelia, halutessasi,

2 rkl Paahdettua kaurahiutale-pähkinäsekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli