Kuori ja leikkaa banaanit paloiksi. Pakasta ne.
Anna banaanipalojen sulaa huoneenlämmössä parikymmentä minuuttia.
Siirrä banaanit monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen. Lisää tomusokeri ja mehu. Jauha pehmikseksi.
Ripottele pehmisannosten pinnalle kaura-pähkinäseosta ja halutessasi kanelia.
Hyvästi hävikki: Ylimääräiset, vanhenevat banaanit kannattaa pakastaa pehmistä varten.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
237
992
0,5 g
—
51,5 g
44,5 g
2,5 g
3,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kanelia, halutessasi,
2 rkl Paahdettua kaurahiutale-pähkinäsekoitusta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli