Katkaraputäyte eli skagenröra on Yhteishyvän lukijoiden suosikki. Sekoita helppo täyte sulatetuista katkaravuista, punasipulista, majoneesista ja ranskankermasta. Tilli ja sitruuna antavat ruoalle raikkaan loppusilauksen.
Uuniperunat ovat suosittua tarjoiltavaa myös juhlapöydässä pääruoan lisukkeena. Kun puolitat perunat, ne paitsi kypsyvät nopeammin myös imevät itseensä enemmän herkullista rosmariini-valkosipulivoita.
Kanatäyte on helppo valmistaa valmiiksi kypsennetyistä kanaviipaleista. Täytteen pohjaksi sopii ranskankerma ja maustajiksi caesarsalaatinkastike ja parmesaaniraaste.
Herkullisen kasvistäytteen voi helposti valmistaa tofunkaltaisesta, murenevasta härkäpapuvalmisteesta. Kun käytät täytteeseen vegaanista majoneesia ja kaurafraichea, saat täytteestä vegaanisen.
Kalatäyte on myös suosittu vaihtoehto uuniperunalle. Lämminsavulohesta valmistettava täyte on nopeasti valmis.
Kinkkutäyte on klassikko, mutta tässä ohjeessa uutta twistiä siihen tuovat kurkku ja valkosipuli. Reseptissä kiinnostaa myös perunoiden erilainen valmistustapa: perunat kypsennetään mikrossa.
Jauhelihatäytteisellä uuniperunalla lähtee taatusti nälkä. Tomaattinen jauhelihatäyte tarjotaan lämpimänä, ja lisukkeeksi sopii raikas salaatti.
Suosikkilistalle kipuaa vielä juustoisella lehtikaalilla täytetyt uuniperunat. Nämä kasvistäytteiset perunat gratinoidaan lopuksi täytteen kanssa uunissa, jotta juustoinen täyte sulaa ja saa väriä.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.