Uuniperunat ja savulohitäyte

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Perinteiset uuniperunat on todella helppo ja herkullinen ruoka. Niiden kanssa tarjottava maukas savulohitäyte valmistuu muutamassa minuutissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kpluuniperunaa

Savulohitäyte

300 glämminsavulohta
1 kplpieni punasipuli
2 rkltilliä
120 g(1 prk) smetanaa
1/2 dlrasvatonta jogurttia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese perunat. Laita ne uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikku uppoaa perunaan vaivattomasti, perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    8 kpluuniperunaa
  2. 2

    Hienonna savulohi sormin ja poista samalla mahdolliset ruodot. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja laita täyte jääkaappiin tekeytymään perunoiden kypsymisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    300 glämminsavulohta
    1 kplpieni punasipuli
    2 rkltilliä
    120 g(1 prk) smetanaa
    1/2 dlrasvatonta jogurttia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Tee perunoihin viillot ja purista hiukan sivuilta niin, että viillot aukeavat. Tarjoa perunat lohitäytteen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä