Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniperunat ja savulohitäyte

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteiset uuniperunat on todella helppo ja herkullinen ruoka. Niiden kanssa tarjottava maukas savulohitäyte valmistuu muutamassa minuutissa.

Ainekset

4 - 8 kpl
uuniperunaa

Savulohitäyte

200 g
lämminsavulohta
120 g
(1 prk) smetanaa
1/2 dl
rasvatonta jogurttia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
2 rkl
tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat. Laita ne uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikku uppoaa perunaan vaivattomasti, perunat ovat kypsiä.

4 - 8 kpl
uuniperunaa
2

Hienonna savulohi sormin ja poista samalla mahdolliset ruodot. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja laita täyte jääkaappiin tekeytymään perunoiden kypsymisen ajaksi.

200 g
lämminsavulohta
2 rkl
tilliä hienonnettuna
120 g
(1 prk) smetanaa
1/2 dl
rasvatonta jogurttia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
3

Tee perunoihin viillot ja purista hiukan sivuilta niin, että viillot aukeavat. Tarjoa perunat lohitäytteen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 8.2.2005
|
Muokattu: 21.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

334

1399

22,5 g

10,8 g

19,8 g

2,0 g

1,3 g

12,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli