Pese perunat. Laita ne uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikku uppoaa perunaan vaivattomasti, perunat ovat kypsiä.
Hienonna savulohi sormin ja poista samalla mahdolliset ruodot. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja laita täyte jääkaappiin tekeytymään perunoiden kypsymisen ajaksi.
Tee perunoihin viillot ja purista hiukan sivuilta niin, että viillot aukeavat. Tarjoa perunat lohitäytteen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1399
22,5 g
10,8 g
19,8 g
2,0 g
1,3 g
12,3 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli