Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniperuna jauhelihatäytteellä

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Tomaattinen jauhelihatäyte tekee uuniperunasta täyttävää syömistä. Tarjoa täytetty uuniperuna raikkaan salaatin kera.

Ainekset

4 kpl
Isoa jauhoista uuniperunaa (esim. rosamunda)

Jauhelihatäyte

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Juustokuminaa
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
(200 g) paseerattua tomaattia
2 - 3 rkl
Tomaattisosetta
1 - 2 rkl
Vettä, tarvittaessa

Salaatti

100 g
(1/2) kurkku
100 g
herneitä
1/2
pussi jäävuorisalaattia
1/4
ruukkua persiljaa
1/2 kpl
lime
1 rkl
oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat. Pistele niihin reikiä ja kääri folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

4 kpl
Isoa jauhoista uuniperunaa (esim. rosamunda)
2

Valmista täyte. Paista jauheliha pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle mausteiden kanssa. Hauduta hetki. Murusta joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Juustokuminaa
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
(200 g) paseerattua tomaattia
2 - 3 rkl
Tomaattisosetta
1 - 2 rkl
Vettä, tarvittaessa
3

Tee salaatti. Pilko kurkku ja salaatti herneen kokoisiksi paloiksi. Hienonna persilja. Sekoita ainekset kulhossa, purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja lisää öljy.

100 g
(1/2) kurkku
100 g
herneitä
1/2
pussi jäävuorisalaattia
1/2 kpl
lime
1 rkl
oliiviöljyä
1/4
ruukkua persiljaa
4

Avaa perunat folionyyteistä ja leikkaa perunoihin ristiviilto. Purista patalappujen avulla perunaa päistä, jotta viilto aukeaa. Tarjoa jauhelihatäytteen ja salaatin kanssa.

Vinkki: Korvaa jauheliha kasvijauhiksella ja lihaliemikuutio kasvisliemikuutoilla, niin saat täytteestä vegaanisen.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 26.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

487

2039

30,0 g

10,3 g

29,3 g

3,5 g

3,3 g

22,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Paprikajauhetta,

1 tl Juustokuminaa,

2 - 3 rkl Tomaattisosetta,

1 - 2 rkl Vettä, tarvittaessa,

pussi jäävuorisalaattia,

ruukkua persiljaa,

0,5 kpl lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli