Pese perunat. Pistele niihin reikiä ja kääri folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Valmista täyte. Paista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle mausteiden kanssa. Hauduta hetki. Murusta joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita joukkoon jauhot, paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Avaa perunat folionyyteistä ja leikkaa perunoihin ristiviilto. Purista patalappujen avulla perunaa päistä, jotta viilto aukeaa. Tarjoa jauhelihatäytteen kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1901
454
26,3 g
9,8 g
30,5 g
2,0 g
2,5 g
21,5 g
1,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Paprikajauhetta,
1 tl Juustokuminaa,
2 - 3 rkl Tomaattisosetta,
1 - 2 rkl Vettä, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli