Uuniperuna jauhelihatäytteellä | Uuniperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uuniperuna jauhelihatäytteellä

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Tomaattinen jauhelihatäyte tekee uuniperunasta täyttävää syömistä. Tarjoa täytetty uuniperuna raikkaan salaatin kera.

Ainekset

4 kpl
Isoa jauhoista uuniperunaa (esim. rosamunda)

jauhelihatäyte

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Juustokuminaa
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(200 g) paseerattua tomaattia
2 - 3 rkl
Tomaattisosetta
1 - 2 rkl
Vettä, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese perunat. Pistele niihin reikiä ja kääri folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Valmista täyte. Paista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle mausteiden kanssa. Hauduta hetki. Murusta joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita joukkoon jauhot, paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Avaa perunat folionyyteistä ja leikkaa perunoihin ristiviilto. Purista patalappujen avulla perunaa päistä, jotta viilto aukeaa. Tarjoa jauhelihatäytteen kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1901

454

26,3 g

9,8 g

30,5 g

2,0 g

2,5 g

21,5 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Paprikajauhetta,

1 tl Juustokuminaa,

2 - 3 rkl Tomaattisosetta,

1 - 2 rkl Vettä, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli