Uuniperuna jauhelihatäytteellä
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tomaattinen jauhelihatäyte tekee uuniperunasta täyttävää syömistä. Tarjoa täytetty uuniperuna raikkaan salaatin kera.
| 4 kpl | isoa jauhoista uuniperunaa (esim. rosamunda) |
| Jauhelihatäyte | |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 200 g | paseerattua tomaattia |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 - 2 rkl | vettä, tarvittaessa |
| Salaatti | |
| 100 g | kurkkua |
| 100 g | herneitä |
| 50 g | (1/2 ps) jäävuorisalaattia |
| 1/4 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1/2 kpl | lime |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Pese perunat. Pistele niihin reikiä ja kääri folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.
- 2.
Valmista täyte. Paista jauheliha pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle mausteiden kanssa. Hauduta hetki. Murusta joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
- 3.
Tee salaatti. Pilko kurkku ja salaatti herneen kokoisiksi paloiksi. Hienonna persilja. Sekoita ainekset kulhossa, purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja lisää öljy.
- 4.
Avaa perunat folionyyteistä ja leikkaa perunoihin ristiviilto. Purista patalappujen avulla perunaa päistä, jotta viilto aukeaa. Tarjoa jauhelihatäytteen ja salaatin kanssa.
Uuniperuna jauhelihatäytteellä
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Tomaattinen jauhelihatäyte tekee uuniperunasta täyttävää syömistä. Tarjoa täytetty uuniperuna raikkaan salaatin kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa jauhoista uuniperunaa (esim. rosamunda) |
Jauhelihatäyte | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 200 g | paseerattua tomaattia |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 - 2 rkl | vettä, tarvittaessa |
Salaatti | |
| 100 g | kurkkua |
| 100 g | herneitä |
| 50 g | (1/2 ps) jäävuorisalaattia |
| 1/4 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1/2 kpl | lime |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese perunat. Pistele niihin reikiä ja kääri folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa jauhoista uuniperunaa (esim. rosamunda) - 2
Valmista täyte. Paista jauheliha pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle mausteiden kanssa. Hauduta hetki. Murusta joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 rkl öljyä 1 kpl sipuli 1 tl paprikajauhetta 1 tl juustokuminaa 1 kpl lihaliemikuutio 200 g paseerattua tomaattia 2 rkl tomaattisosetta 1 - 2 rkl vettä, tarvittaessa - 3
Tee salaatti. Pilko kurkku ja salaatti herneen kokoisiksi paloiksi. Hienonna persilja. Sekoita ainekset kulhossa, purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja lisää öljy.
Määrä Ainesosa 100 g kurkkua 100 g herneitä 50 g (1/2 ps) jäävuorisalaattia 1/2 kpl lime 1 rkl oliiviöljyä 1/4 kpl ruukkua persiljaa - 4
Avaa perunat folionyyteistä ja leikkaa perunoihin ristiviilto. Purista patalappujen avulla perunaa päistä, jotta viilto aukeaa. Tarjoa jauhelihatäytteen ja salaatin kanssa.
Vinkki: Korvaa jauheliha kasvijauhiksella ja lihaliemikuutio kasvisliemikuutoilla, niin saat täytteestä vegaanisen.
Ravintosisältö
509
Energiaa kcal
2134
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
509
Energiaa kcal
2134
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























