Pese perunat. Pistele niihin reikiä ja kääri folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Valmista täyte. Paista jauheliha pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle mausteiden kanssa. Hauduta hetki. Murusta joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
Tee salaatti. Pilko kurkku ja salaatti herneen kokoisiksi paloiksi. Hienonna persilja. Sekoita ainekset kulhossa, purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja lisää öljy.
Avaa perunat folionyyteistä ja leikkaa perunoihin ristiviilto. Purista patalappujen avulla perunaa päistä, jotta viilto aukeaa. Tarjoa jauhelihatäytteen ja salaatin kanssa.
Vinkki: Korvaa jauheliha kasvijauhiksella ja lihaliemikuutio kasvisliemikuutoilla, niin saat täytteestä vegaanisen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
487
2039
30,0 g
10,3 g
29,3 g
3,5 g
3,3 g
22,8 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Paprikajauhetta,
1 tl Juustokuminaa,
2 - 3 rkl Tomaattisosetta,
1 - 2 rkl Vettä, tarvittaessa,
pussi jäävuorisalaattia,
ruukkua persiljaa,
0,5 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli