Uuniperunat ja katkaraputäyte
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokkaa meheviä ja vaivattomia uuniperunoita. Sekoita perunoiden seuraksi nopea katkaraputäyte, jossa on täyteläisen raikkaat skagenröran maut.
| 4 kpl | isoa uuniperunaa (esim. rosamunda) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| Katkaraputäyte | |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) katkarapuja |
| 50 g | (1 kpl) pieni punasipuli |
| 1 kpl | sitruuna |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 dl | tilliä hienonnettua |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Pese perunat ja kuivaa hyvin. Pistele perunat haarukalla, öljyä pinta kevyesti ja laita perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
- 2.
Valmista täyte. Sulata katkaravut kylmässä vedessä pusseineen noin puoli tuntia. Valuta sulaneet ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Sekoita ravut, kuoriraaste, mehu ja muut ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa kasaan, niin saat täytteelle paremmin tilaa. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.
Kokkaa meheviä ja vaivattomia uuniperunoita. Sekoita perunoiden seuraksi nopea katkaraputäyte, jossa on täyteläisen raikkaat skagenröran maut.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa uuniperunaa (esim. rosamunda) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
Katkaraputäyte | |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja |
| 50 g | (1 kpl) pieni punasipuli |
| 1 kpl | sitruuna |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 dl | tilliä hienonnettua |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese perunat ja kuivaa hyvin. Pistele perunat haarukalla, öljyä pinta kevyesti ja laita perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa uuniperunaa (esim. rosamunda) 2 tl rypsiöljyä - 2
Valmista täyte. Sulata katkaravut kylmässä vedessä pusseineen noin puoli tuntia. Valuta sulaneet ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Sekoita ravut, kuoriraaste, mehu ja muut ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) katkarapuja 50 g (1 kpl) pieni punasipuli 1 kpl sitruuna 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 dl majoneesia 1 dl tilliä hienonnettua ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa kasaan, niin saat täytteelle paremmin tilaa. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.
Vinkki: Ota katkaravut aamulla jääkaappiin sulamaan, jolloin ne ovat käyttövalmiina töistä tullessa, kun ruoanlaitto koittaa.
Ravintosisältö
338
Energiaa kcal
1415
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
338
Energiaa kcal
1415
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl tilliä hienonnettua, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























