Tee ensin kinkkutsatsiki. Kuutioi palvikinkku. Huuhtele kurkku ja raasta se karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja puristele neste pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita kulhoon rahka, kurkku, kinkku, sinappi ja mausteet. Sekoita.
Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Kääri perunat talouspaperiin.
Kypsennä perunoita kaksi kerrallaan mikrossa täydellä teholla (900 W) noin 8–10 minuuttia. Kokeile perunoita haarukalla. Käännä ne kerran kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kääri valmiit perunat folioon siksi aikaa kun loput ovat mikrossa. Jos kypsennät enemmän kuin kaksi kerrallaan, kypsennysaika on pidempi.
Leikkaa uuniperunoihin viillot ja sipaise päälle margariinia. Tarjoa kinkkutsatsikin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
192
804
9,5 g
3,3 g
12,0 g
3,0 g
0,8 g
11,8 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Sokeria,
Rouhittua mustapippuria, halutessasi,
4 palaa Talouspaperia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli