Uuniperunat ja kanatäyte

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Uuniperunat kanatäytteellä sopivat sekä arkeen että viikonloppuun. Helppo ja maukas caesarkastikkeella maustettu kanatäyte valmistuu mehevästä vuolukanasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa uuniperunaa (esim. rosamunda)
2 tlrypsiöljyä

Kanatäyte

200 g(1 pkt) kanafileeviipaleita (esim. atria vuolu pehmeä savu)
150 g(1 prk) ranskankermaa
3/4 dlcaesarsalaatinkastiketta
20 g(1 dl) parmesaaniraastetta
1 dllehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese perunat ja kuivaa hyvin. Pistele perunat haarukalla, öljyä pinta kevyesti ja lado perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    4 kplisoa uuniperunaa (esim. rosamunda)
    2 tlrypsiöljyä
  2. 2

    Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Tarvittaessa leikkaa kanaviipaleet pienemmiksi paloiksi. Siirrä täyte jääkaappiin maustumaan perunoiden kypsymisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) kanafileeviipaleita (esim. atria vuolu pehmeä savu)
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    3/4 dlcaesarsalaatinkastiketta
    20 g(1 dl) parmesaaniraastetta
    1 dllehtipersiljaa hienonnettuna
  3. 3

    Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa kasaan, niin saat täytteelle paremmin tilaa. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.1.2022
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä