Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniperunat ja lehtikaalitäyte

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uuniperunat juustoisella lehtikaalilla höystettynä sopivat lounaaksi tai suolaiseksi iltapalaksi.

Ainekset

4 kpl
Uuniperunaa

Täyte

1 kpl
(200 g) lehtikaalia
Pala purjoa
2 rkl
Voita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~19
29
/yht. 9 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan kunnes ovat kypsiä.

2

Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna lehtikaalit. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista purjoja ja lehtikaalia pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.

3

Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

229

959

10,8 g

7,0 g

26,3 g

1,5 g

1,8 g

5,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala purjoa,

Valkosipulinkynttä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1,5 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli