Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan kunnes ovat kypsiä.
Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna lehtikaalit. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista purjoja ja lehtikaalia pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.
Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
959
229
10,8 g
7,0 g
26,3 g
1,5 g
1,8 g
5,3 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala purjoa,
Valkosipulinkynttä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1,5 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli