Uuniperunat ja lehtikaalitäyte | Uuniperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uuniperunat ja lehtikaalitäyte

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uuniperunat juustoisella lehtikaalilla höystettynä sopivat lounaaksi tai suolaiseksi iltapalaksi.

Ainekset

4 kpl
Uuniperunaa

täyte

1 kpl
(200 g) lehtikaalia
Pala purjoa
2 rkl
Voita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan kunnes ovat kypsiä.

2

Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna lehtikaalit. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista purjoja ja lehtikaalia pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.

3

Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

959

229

10,8 g

7,0 g

26,3 g

1,5 g

1,8 g

5,3 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala purjoa,

Valkosipulinkynttä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1,5 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli