Uuniperunat ja lehtikaalitäyte - Yhteishyvä

Uuniperunat ja lehtikaalitäyte

???
Annokset
4
Ruokavalio
Uuniperunat juustoisella lehtikaalilla höystettynä sopivat lounaaksi tai suolaiseksi iltapalaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Uuniperunaa

TÄYTE

1 kpl
(200 g) lehtikaalia
Pala purjoa
2 rkl
Voita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan kunnes ovat kypsiä.

Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna lehtikaalit. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista purjoja ja lehtikaalia pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1,5 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1,5 dl Juustoraastetta

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.