Uuniperunat ja lehtikaalitäyte

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Uuniperunat juustoisella lehtikaalilla höystettynä sopivat lounaaksi tai suolaiseksi iltapalaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpluuniperunaa

Täyte

200 glehtikaalia
50 gpurjoa
2 rklvoita
2 kplvalkosipulinkynttä
4 rklruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
1/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1,5 dl) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    4 kpluuniperunaa
  2. 2

    Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna lehtikaalit.

    MääräAinesosa
    200 glehtikaalia
  3. 3

    Huuhtele ja hienonna purjo. Paista purjoja ja lehtikaalia pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.

    MääräAinesosa
    50 gpurjoa
    2 rklvoita
    2 kplvalkosipulinkynttä
    4 rklruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    150 g(1,5 dl) juustoraastetta
  4. 4

    Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä