Uuniperunat ja lehtikaalitäyte
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uuniperunat juustoisella lehtikaalilla höystettynä sopivat lounaaksi tai suolaiseksi iltapalaksi.
| 4 kpl | uuniperunaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | lehtikaalia |
| 50 g | purjoa |
| 2 rkl | voita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | ruokasulatejuustoa (koskenlaskija) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1,5 dl) juustoraastetta |
- 1.
Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.
- 2.
Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna lehtikaalit.
- 3.
Huuhtele ja hienonna purjo. Paista purjoja ja lehtikaalia pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.
- 4.
Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.
Uuniperunat ja lehtikaalitäyte
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Uuniperunat juustoisella lehtikaalilla höystettynä sopivat lounaaksi tai suolaiseksi iltapalaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | uuniperunaa |
Täyte | |
| 200 g | lehtikaalia |
| 50 g | purjoa |
| 2 rkl | voita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | ruokasulatejuustoa (koskenlaskija) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1,5 dl) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 4 kpl uuniperunaa - 2
Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna lehtikaalit.
Määrä Ainesosa 200 g lehtikaalia - 3
Huuhtele ja hienonna purjo. Paista purjoja ja lehtikaalia pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.
Määrä Ainesosa 50 g purjoa 2 rkl voita 2 kpl valkosipulinkynttä 4 rkl ruokasulatejuustoa (koskenlaskija) 1/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 150 g (1,5 dl) juustoraastetta - 4
Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.
Ravintosisältö
357
Energiaa kcal
1495
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
357
Energiaa kcal
1495
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























