Kotimaista keväällä istutettua varhaiskaalia korjataan nyt, ja sen kausi jatkuu elokuun puoliväliin asti. Hyödynnä varhaiskaalin terveellisyys ja edullinen hinta syömällä sitä mahdollisimman usein!
Varhaiskaalin tunnistat heleän vihreästä väristä ja mehevästä olemuksesta. Maku on raikas ja rakenne rouskuva. Kesäkaali onkin loistovalinta salaatin päärooliin. Se käy upeasti myös lohkoina grillattavaksi tai pannulla pikapaistettavaksi.
Näppärimmin lisäät vihreän määrää lautasella, kun kaalisalaattia on valmiina jääkaapissa. Suikaloi varhaiskaalia kerralla iso kulhollinen ja mausta yksinkertaisesti vaikkapa tilkalla sitruunanmehua ja laadukasta kylmäpuristettua rypsiöljyä. Ripauta joukkoon suolaa ja pippuria, ja sekoita.
Näppärimmin lisäät vihreän määrää lautasella, kun kaalisalaattia on valmiina jääkaapissa.