Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja paloittele valkosipuli. Soseuta tomaatit ja sipuli tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Kuutioi leipä. Lisää leipä, etikka ja suola kulhoon, soseuta. Kaada öljy samalla koko ajan soseuttaen, jolloin keitto paksunee.
Jaa keitto lautasille ja viilennä jääkaapissa. Viimeistele keittoannokset muutamalla basilikanlehdillä.
Vinkki: Saat keitosta ruokaisamman, kun tarjoat sen kanssa paistettuja tofukuutioita tai keitettyjä kananmunan lohkoja, mutta silloin annos ei ole enää vegaaninen.
Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman, kun korvaat leivän valkoisilla säilykepavuilla (380/230 g).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
296
1239
18,0 g
2,3 g
27,3 g
6,0 g
3,5 g
4,3 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli