Valmista marinadi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Säästä mehu kypsien vartaiden maustamista varten. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita limeraaste, inkivääri, valkosipuli, chili ja kardemumma kookoskermaan.
Pane broilerinfileet muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi. Anna maustua noin 4 tuntia jääkaapissa. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan.
Valmista grillileipien taikina. Sekoita hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Anna seoksen käydä noin 15 minuuttia, kunnes se kuplii.
Sekoita jauhot, suola, öljy ja seesaminsiemenet ja lisää veteen. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna levätä peitettynä lämpimässä paikassa 40 minuuttia.
Kumoa kohonnut grillileipätaikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan palaan ja kauli ohuiksi, soikeiksi tai pyöreiksi leiviksi.
Hienonna korianteri. Valuta fileet marinadista ja kuivaa paperilla. Pujota fileet pitkittäin varrastikkuihin. Sivele öljyllä. Grillaa vartaita 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kypsät fileet suolalla, pippurilla, korianterilla ja limemehulla.
Paista grillileipiä parilalevyllä noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Tarjoa leivät vastapaistettuina broilerivartaiden kanssa.
Vinkki: Valmista helppo kastike broilerivartaille sekoittamalla 2 dl maustamatonta jogurttia, 2 rkl makeaa chilikastiketta ja ½ ruukkua tuoretta minttua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
621
2598
29,3 g
11,5 g
55,5 g
5,0 g
11,5 g
28,3 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 cm pala inkivääriä,
2 tl kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli