Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja kuivaa perunat. Käytä pienet perunat kokonaisina ja tarvittaessa puolita tai kuutioi isommat.
Paahda pippuria kuivalla paistinpannulla noin minuutti.
Sekoita 1 rkl öljyä perunoihin. Grillaa perunoita parilalevyllä 5–10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Sekoita kulhossa perunoihin pippuri, 2 rkl öljyä ja pecorino. Halutessasi säästä osa juustosta perunoiden pinnalle ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Vinkki: Voit myös paistaa perunat parilapannulla.
Hyvästi hävikki: Käytä cacio e pepe -perunoihin tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
325
1360
19,0 g
6,8 g
26,8 g
1,0 g
2,0 g
9,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(ruohosipulia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli