Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sulata rasva juoksevaksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja rasva munamaidon joukkoon. Anna turvota noin 30 minuuttia.
Valmista maustettu taikina. Murskaa piparit hienoksi muruksi sauvasekoittimella. Mittaa 3 desilitraa valmista vohvelitaikinaa piparien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta kardemummalla.
Kuumenna vohvelirauta ja sivele pintaan rasvaa. Kaada raudalle 2/3 vaaleaa taikinaa ja 1/3 maustettua taikinaa. Pyri saamaan maustettua taikinaa tasaisesti ympäri vohvelia ja jokaiselle suupalalle. Paista rapeiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
565
2366
21,3 g
11,3 g
73,0 g
18,0 g
2,8 g
18,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl kardemummaa,
voita tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli