Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet (säästä ne paahdettavaksi). Kuori ja viipaloi kurpitsa. Levitä kurpitsat uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Pyörittele kurpitsat mausteöljyssä. Lisää pellille myös kastikkeeseen tulevat valkosipulinkynnet. Paahda 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Puristele pehmenneiden valkosipulien sisukset kulhoon. Lisää jogurtti, hienonnetut yrtit, hunaja ja suola. Sekoita.
Lusikoi kastike lautasille ja asettele kurpitsaviipaleita päälle. Viimeistele annokset pinaatilla, timjamilla ja siemenillä.
Valuta halutessasi hieman rypsiöljyllä notkistettua pestoa annosten koristeeksi. Tarjoa alkupalana tai pikkuruokana leivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
243
1017
18,5 g
6,3 g
9,8 g
8,3 g
4,5 g
7,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl chilihiutaleita,
(vihreää pestoa ja rypsiöljyä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli