Jaa jauheliha kuuteen osaan ja muotoile pihveiksi. Paista pihvejä öljyssä paistinpannulla 3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä hampurilaissämpylöiden pohjat leivinpaperille uunipellille. Levitä sämpylöille ketsuppia. Nosta pihvit sämpylöille, ripottele juustoraaste päälle. Paahda burgereita ilman kantta 200-asteisessa uunissa 4–5 minuuttia, lisää sämpylöiden kannet pellille burgereiden viereen ja jatka paahtamista toiset 4–5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Viipaloi maustekurkku. Kuori ja viipaloi punasipuli. Suikaloi jäävuorisalaatti. Lisää kuumiin burgereihin salaattia, maustekurkkua ja punasipulia. Pursota päälle hampurilaiskastiketta. Aseta sämpylöiden kannet täytteiden päälle ja tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
469
1964
31,3 g
11,5 g
14,0 g
3,8 g
1,7 g
32,0 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli