Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Kuutioi hedelmät ja laita ne kattilaan.
Lisää hillosokeri, vesi, raastettu inkivääri ja limen mehu. Kiehauta ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto pois hillokkeen pinnalta.
Purkita hilloke kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Vinkki: Vaihda päärynät omeniin ja keitä pirteänmakuinen omena-inkiväärihilloke.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
263
1103
0,2 g
—
59,4 g
59,4 g
7,8 g
0,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 rkl Inkivääriä raastettuna,
0,5 rkl Limen mehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli