Poista taateleista kivet. Pane taatelit, kanelitangot ja vaniljasokeri kattilaan. Lisää vettä (noin 3,5 dl) niin paljon, että taatelit ja kanelitangot juuri ja juuri peittyvät.
Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Poista kanelitangot. Painele taatelit lusikalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita siivilään jäänyt sose sattumiksi hillon joukkoon.
Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä noin 5 dl) ja purkita hillo kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Voit korvata vaniljasokerin ½ teelusikallisella vaniljajauhetta ja saat tehtyä hillon ilman lisättyä sokeria.
Vinkki: Tarjoa hillo Pähkinä-siemennäkkärin ja juustojen kanssa. Juustotarjottimelle sopivat esimerkiksi sini- ja valkohomejuusto, pitkään kypsytty gouda tai cheddar, mustaleimaemmental sekä vegaaniset juustonkaltaiset tuotteet.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
158
663
0,6 g
—
31,4 g
31,4 g
5,8 g
2,4 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl kanelitankoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli