Pähkinä-siemennäkkäri
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapea näkkäri sisältää paljon maukkaita pähkinöitä ja siemeniä sekä on gluteeniton. Itse tehty näkkileipä on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taputellaan uunipellille.
| 200 g | (1 ps) pähkinäsekoitusta |
| 1 kpl | omena (kotimainen) |
| 3 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 2 dl | auringonkukansiemeniä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Rouhi pähkinät veitsellä tai monitoimikoneessa melko karkeaksi rouheeksi. Pese ja kuori omena. Poista siemenkota ja raasta omena hienoksi raasteeksi (noin 1 dl). Sekoita raaste ja kuivat aineet kulhossa. Kiehauta vesi ja kaada se kuumana kuivien aineiden joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.
- 2.
Kaada taikina leivinpaperille pellille ja painele käsin koko pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Voit myös nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella levyn tasaiseksi paperien välissä.
- 3.
Paista 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, kunnes näkkileipä on rapea ja ruskistunut. Anna näkkileivän jäähtyä kunnolla peittämättömänä ja murra palasiksi. Saat näkkäristä säntillisiä paloja, jos leikkaat levyn heti uunista ottamisen jälkeen. Säilytä näkkileipä tiiviissä rasiassa.
Pähkinä-siemennäkkäri
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Rapea näkkäri sisältää paljon maukkaita pähkinöitä ja siemeniä sekä on gluteeniton. Itse tehty näkkileipä on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taputellaan uunipellille.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) pähkinäsekoitusta |
| 1 kpl | omena (kotimainen) |
| 3 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 2 dl | auringonkukansiemeniä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Rouhi pähkinät veitsellä tai monitoimikoneessa melko karkeaksi rouheeksi. Pese ja kuori omena. Poista siemenkota ja raasta omena hienoksi raasteeksi (noin 1 dl). Sekoita raaste ja kuivat aineet kulhossa. Kiehauta vesi ja kaada se kuumana kuivien aineiden joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pähkinäsekoitusta 1 kpl omena (kotimainen) 3 dl kaurajauhoja (gluteenittomia) 2 dl auringonkukansiemeniä 1/2 tl suolaa 2 1/2 dl vettä 2 rkl rypsiöljyä - 2
Kaada taikina leivinpaperille pellille ja painele käsin koko pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Voit myös nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella levyn tasaiseksi paperien välissä.
- 3
Paista 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, kunnes näkkileipä on rapea ja ruskistunut. Anna näkkileivän jäähtyä kunnolla peittämättömänä ja murra palasiksi. Saat näkkäristä säntillisiä paloja, jos leikkaat levyn heti uunista ottamisen jälkeen. Säilytä näkkileipä tiiviissä rasiassa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä näkkäriin pähkinä-, siemen ja jauhopussien loput.
Vinkki: Tarjoa näkkäri esimerkiksi herkuttelujuustojen kanssa.
Ravintosisältö
99
Energiaa kcal
416
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,4 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
99
Energiaa kcal
416
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,4 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























