Pähkinä-siemennäkkäri

arvosana5/5

(4)arviota
30 Kappaletta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Rapea näkkäri sisältää paljon maukkaita pähkinöitä ja siemeniä sekä on gluteeniton. Itse tehty näkkileipä on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taputellaan uunipellille.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(1 ps) pähkinäsekoitusta
1 kplomena (kotimainen)
3 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
2 dlauringonkukansiemeniä
1/2 tlsuolaa
2 1/2 dlvettä
2 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Rouhi pähkinät veitsellä tai monitoimikoneessa melko karkeaksi rouheeksi. Pese ja kuori omena. Poista siemenkota ja raasta omena hienoksi raasteeksi (noin 1 dl). Sekoita raaste ja kuivat aineet kulhossa. Kiehauta vesi ja kaada se kuumana kuivien aineiden joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pähkinäsekoitusta
    1 kplomena (kotimainen)
    3 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
    2 dlauringonkukansiemeniä
    1/2 tlsuolaa
    2 1/2 dlvettä
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kaada taikina leivinpaperille pellille ja painele käsin koko pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Voit myös nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella levyn tasaiseksi paperien välissä.

  3. 3

    Paista 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, kunnes näkkileipä on rapea ja ruskistunut. Anna näkkileivän jäähtyä kunnolla peittämättömänä ja murra palasiksi. Saat näkkäristä säntillisiä paloja, jos leikkaat levyn heti uunista ottamisen jälkeen. Säilytä näkkileipä tiiviissä rasiassa.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä näkkäriin pähkinä-, siemen ja jauhopussien loput.

Vinkki: Tarjoa näkkäri esimerkiksi herkuttelujuustojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä